Masca de ou cu miere. Cum să o prepari și ce beneficii are
Frumuseţe · Cosmetica / 15.07.2020

Știai că poți folosi o singură mască pentru a avea tenul hidratat și părul strălucitor? Află ce efecte are masca de ou cu miere și de ce ar trebui să o folosești mai des

Una dintre cele mai simple și eficiente măști de înfrumusețare pe care ți le poți face acasă din ingrediente naturale este masca de ou cu miere. Este foarte simplu de preparat și conține două ingrediente pe care în mod sigur le ai deja în bucătărie. Masca cu ou și miere are numeroase beneficii și un avantaj major: poate fi folosită atât pentru ten, cât și pentru păr.

Ce beneficii are masca de ou cu miere


Ouăle sunt adevărate concentrate de nutrienți, fiind folosite de secole în tratamentele de înfrumusețare. Un singur ou conține aproape patru grame de proteine și numeroase vitamine și minerale, printre care calciu, magneziu, folat, vitamina A sau vitamine din complexul B.

Dintre multiplele tipuri de proteine pe care le conțin, una dintre ele se numește lisozom și este folosită în industria alimentară pentru proprietățile sale antibacteriene. 

Albușul de ou este deosebit de benefic pentru tenul matur, având capacitatea de a reda fermitatea și elasticitatea pielii. Dacă ai porii măriți și piele predispusă la apariția acneei, albușul de ou contribuie la curățarea și închiderea porilor, eliminând excesul de sebum.

Citește și: Vopsirea părului cu frunze de nuc


Folosirea ouălor pentru tratamente cosmetice prezintă un risc ce nu trebuie ignorat. Ouăle crude pot conține Salmonella, o bacterie periculoasă. Din acest motiv, trebuie să ai grijă ca masca cu ou să nu-ți ajungă în ochi sau gură. De asemenea, trebuie să te speli bine pe mâini după ce folosești ouă crude. 

Un alt motiv de îngrijorare este alergia la ouă. Dacă poți consuma ouă fără nicio problemă, atunci înseamnă că nu ai de ce să-ți faci griji. Dar dacă ai alergie la ouă, evită tratamentele și măștile pe bază de ou.

Mierea are proprietăți antibacteriene, antiseptice și astringente. Este excelentă pentru diferite tipuri de ten, precum cel acneic, gras sau sensibil. De asemenea, mierea este un ingredient humectant, ceea ce înseamnă că ajută la hidratarea pielii și menținerea efectului de piele suplă.

Masca de ou cu miere pentru ten


Pentru masca de ou cu miere pentru ten este indicat să folosești albușul de ou. Conține nutrienți care hidratează intens pielea, îmbunătățesc eleasticitatea și micșorează porii. Separă cu grijă albușul de gălbenuș și folosește numai albușul.

Ingrediente pentru masca de ou cu miere pentru ten:


1 albuș de ou
1 linguriță cu zeamă de lămâie
1 linguriță cu miere

Bate bine albușul de ou până când obții o spumă consistentă. Adaugă mierea și zeama de lămâie și amestecă bine. Aplică masca pe tenul curat, proaspăt spălat, și las-o să acționeze timp de 20 de minute. 

Albușul de ou îți tonifică tenul, în timp ce zeama de lămâie exfoliază delicat și uniformizează nuanța pielii. Mierea elimină bacteriile responsabile pentru apariția coșurilor și în același timp hidratează tenul.

Masca de ou cu miere pentru păr


Părul tău va fi mai sănătos și mai strălucitor dacă folosește cu regularitate o mască de ou cu miere. Proteinele din albușul de ou și uleiurile hidratante și protectoare din gălbenuș fac ca acest tratament să fie deosebit de benefic pentru părul uscat și degradat. De aceea este de preferat să incluzi și gălbenușul atunci când îți faci o mască pentru păr. 

Ingrediente pentru masca de ou cu miere pentru păr:


1 ou
2 linguri cu miere
2 linguri cu ulei de măsline

Bate bine oul și amestecă cu mierea și uleiul de măsline. Aplică masca pe părul uscat, de la rădăcini până la vârfuri, și acoperă-ți capul cu o cască de duș și un prosop. Lasă masca să acționeze timp de jumătate de oră, apoi spală-te pe cap și aplică balsamul tău obișnuit. Poți face această mască o dată pe săptămână sau mai des, dacă ai părul degradat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro