Cum să-ți faci acasă o pedichiură ca la salon
Ai nevoie de o pedichiură ca la salon și nu știi cum să procedezi? Descoperă câteva reguli esențiale pentru o pedichiură impecabilă, dezvăluite de specialiști.
Dacă ți-ai neglijat picioarele în ultima perioadă, atunci probabil te confrunți deja cu efectele negative: unghiile tale lasă de dorit, iar călcâiele sunt aspre și uscate. Ai nevoie în acest caz de o pedichiură perfectă, realizată exact ca la salon. Nu este dificil să obții picioare impecabile, trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli pe care specialiștii nu îi sar niciodată. Iată ce să încerci:
Șterge oja veche și albește unghiile
Cu o dischetă înmuiată în acetonă, șterge oja veche de pe unghii. Dacă o ai de mult timp pe unghii și este vorba despre o culoare cu mult pigment, este posibil ca unghiile tale să se fi îngălbenit. Este un proces cauzat de pătrunderea pigmentului din ojă în stratul exterior al unghiei și care îți face unghiile să aibă un aspect neplăcut, îngălbenit. Amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie, iar după ce reacția efervescentă s-a terminat, masează unghiile cu această soluție. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi șterge-te.
Înmoaie picioarele
După ce ți-ai curățat unghiile de ojă, este timpul să-ți înmoi picioarele. Pune apă caldă într-un lighean și adaugă câteva picături de gel de duș sau săpun lichid și o lingură cu bicarbonat de sodiu. Ține picioarele în apă timp de 15-20 de minute sau până când observi că pielea aspră s-a înmuiat. Acest pas este esențial pentru eliminarea zonelor de piele aspră și uscată.
Citește și: Cum să-ți faci acasă manichiură ca la salon. Secretele specialiștilor
Elimină pielea moartă
Folosește o pilă sau o piatră pentru călcâie pentru a elimina pielea moartă de pe tălpi și călcâie. Freacă cu grijă zonele cu piele moartă și nu insista dacă începi să simți durere.
Taie-ți unghiile și pilește-le
Taie unghiile cu o unghieră sau o foarfecă specială. Pentru a evita creșterea colțurilor în carne, taie unghiile drept, astfel încât marginile să crească în exterior. Ar trebui să ai o forfecuță sau unghieră pe care să o folosești numai pentru unghiile de la picioare. În acest fel eviți transferul de bacterii sau ciuperci. După ce ai scurtat unghiile, folosește o pilă pentru a netezi unghiile și a le da forma dorită. Rotunjește ușor colțurile ca să nu fie ascuțite. Este o altă modalitate simplă de a preveni creșterea lor în interior. După ce ți-ai tăiat unghiile, spală-te pe picioare cu apă caldă și săpun. Vei elimina astfel eventualele bacterii și impurități care ar putea să provoace infectarea unghiilor.
Hidratează intens pielea
După ce ți-ai spălat și șters picioarele, aplică o cremă hidratantă. Poți folosi o cremă cu uree, un ingredient intes hidratant care dizolvă celulele moarte și netezește pielea. Masează bine picioarele, inclusiv zona din jurul unghiilor, apoi încalță-te cu o pereche de șosete din bumbac. Lasă crema cu uree să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte.
Aplică oja pe unghii
După ce crema a intrat în piele, poți să aplici oja pe unghii. Începe prin aplicarea unui lac de bază hidratant, care hrănește unghiile și previne pigmentarea lor în cazul în care folosești o ojă colorată. Lasă stratul de bază să se usuce timp de cel puțin două minute și aplică apoi oja. Las-o să se usuce și aplică un al doilea strat. Folosește un creion corector cu acetonă pentru a curăța pielea din jurul unghiilor dacă ai atins cu ojă.