Cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr. Cum să le folosești
Fie că vrei să scapi de mătreață, să ai un păr mai strălucitor sau să-i stimulezi creșterea, uleiurile esențiale sunt ingredientele naturale care te ajută să obții toate acestea.
Pentru fiecare problemă a părului există cel puțin un ulei esențial care o poate trata. Îl poți adăuga în șamponul tău obișnuit sau îl poți include în măștile și tratamentele pentru păr. Este important de știut că uleiurile esențiale nu trebuie aplicate niciodată direct pe piele, ci trebuie adăugate în șampon, balsam, în măști de păr naturale etc.
Iată cum să folosești uleiurile esențiale ca să ai părul sănătos și strălucitor:
Cele mai bune uleiuri esenţiale: Hidratează părul uscat
Uleiurile esențiale sunt aliații perfecți pentru a-ți menține părul sănătos și rezistent. Aplicate pe păr în combinație cu ulei purtător precum uleiul de măsline, cocos, avocado etc., ajută la repararea vârfurilor degradate. Uleiul de lavandă și cel de mușcată este deosebit de benefic pentru părul uscat. Ambele hidratează părul în mod natural și ajută la echilibrarea producției de sebum de la nivelul scalpului.
Uleiuri esențiale benefice pentru părul uscat:
- ulei de lavandă
- ulei de mușcată
- ulei de santa
- ulei de trandafiri
- ulei de mușețel
Adaugă zece picături de ulei esențial într-o lingură cu ulei de jojoba, cocos sau măsline și pune apoi în sticla cu șampon. Agita bine pentru a se amesteca. Poți folosi uleiurile esențiale și în tratamentul cu ulei cald pentru păr.
Cele mai bune uleiuri esenţiale: Tratează părul gras
Dacă părul tău este gras, va trebui să-l "obișnuiești" cu spălările pe cap mai rare. Cu cât te speli mai des, cu atât mai mult va fi stimulată producția de sebum. Alege unul dintre uleiurile esențiale de mai jos pentru a-ți menține părul curat și a echilibra producția de sebum:
- ulei esențial de lămâie
- ulei esențial de salvie
- ulei esențial de mentă
- ulei esențial de geranium
- ulei esențial de ienupăr
Adaugă o linguriță cu bentonită și 20 de picături de ulei esențial în șamponul tău obișnuit, apoi amestecă bine. Folosește-le pentru a spăla pe cap așa cum faci de obicei. Și spray-ul cu sare este o modalitate bună de a aplica uleiuri esențiale pe păr și a absorbi excesul de sebum. Pulverizează la rădăcini înainte sau după ce te coafezi.
Cele mai bune uleiuri esenţiale: Stimulează creșterea părului
Numeroase studii au arătat că uleiurile esențiale au capacitatea de a stimula scalpul și de a fortifia foliculii de păr. Folosit timp de șase luni, uleiuil esențial de rozmarin funcționează la fel de bine precum tratamentele convenționale pentru stoparea căderii părului.
Aceste uleiuri sunt utile pentru a stimula creșterea și a preveni căderea părului:
- ulei esențial de mentă
- ulei esențial de lavandă
- ulei esențial de rozmarin
Adaugă zece picături de ulei esențial de rozmarin și cinci picături de ulei esențial de mentă în șamponul sau balsamul tău și amestecă bine. Masează scalpul de fiecare dată când te speli pe cap. Folosește acest ser pentru a-ți face săptămânal un masaj al scalpului care stimulează creșterea părului. Aplică la rădăcini și masează cu degetele.
Scapă de mătreață
Numeroase uleiuri esențiale au proprietăți antifungice și te ajută să scapi de mătreață uleiul esențial de lemongrass este în mod deosebit eficient pentru a trata mătreața și a preveni înmulțirea bacteriilor care o provoacă.
Uleiurile esențiale care combat mătreața sunt:
ulei esențial din arbore de ceai
ulei esențial de rozmarin
ulei esențial de lemongrass
ulei esențial de mentă
Adaugă 20 de picături de ulei esențial care combate mătreața în șamponul sau balsamul tău. Îți poți face un tratament natural împotriva mătreții amestecând cinci linguri de ulei de măsline cu 20 de picături de ulei esențial din arbore de ceai.
Cele mai bune uleiuri esenţiale: Calmează scalpul iritat și uscat
Uleiurile esențiale ajută la calmarea pielii iritate astfel că sunt foarte utile pentru calmarea scalpului uscat. Aceste uleiuri au efect natural antiinflamator ce calmează senzația de mâncărime. Uleiul din arbore de ceai, uleiul de rozmarin și uleiul de lavandă au efect antimicrobian care tratează pielea afectată de dermatită.
Iată ce uleiuri esențiale să folosești dacă ai scalpul iritat:
- ulei esențial de lavandă
- ulei esențial de rozmarin
- ulei esențial de salvie
- ulei esențial de mușețel
- ulei esențial din arbore de ceai
Adaugă 20 de picături de ulei esențial pentru scalp iritat în șamponul sau balsamul tău. de fiecare dată când te speli pe cap, lasă șamponul să acționeze timp de câteva minute la nivelul scalpului.