Sufleu de vanilie
Un desert delicios! Atat de bun, incat riscul ca sufleul sa cada, nici nu merita luat in seama.
Un desert delicios! Atat de bun, incat riscul ca sufleul sa cada, nici nu merita luat in seama.Ingrediente:
un litru lapte, 100 grame faina, 250 grame miere, opt oua, un praf de sare si un baton de vanilie
Preparare:
Freaca galbenusurile bine cu un praf de sare, adauga faina si amesteca, adauga laptele rece in care ai amestecat toate semintele dintr-un baton de vanilie. Pune totul pe foc mic si amesteca bine, pana se ingroasa. Cand s-a racit, adauga mierea de albine. Bate albusurile spuma, foarte bine, si incorporeaza-le incet. Toarna compozitia intr-o forma cu peretii grosi, unsa cu unt si tapetata cu faina, si baga sufleul la cuptor, la foc potrivit, circa 25 de minute. Pudreaza sufleul, cand il scoti din cuptor, cu zahar pudra parfumat cu vanilie.