Tort cu crema de ciocolata
Binenteles ca masa nu se poate termina decat cu un tort mare... de ciocolata.
Binenteles ca masa nu se poate termina decat cu un tort mare... de ciocolata.Ingrediente:
- pentru blat: 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare
- pentru crema: 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata
- pentru sirop: 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat.
- pentru glazura: 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte
Preparare:
Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie.
Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor.
Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute
Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!)
Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca.
Intinde crema de blat si monteaza tortul.
Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior.
Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.