Tarta cu crema de banane
Bananele sunt fructe pe care le gasim pe piata tot timpul anului, ceea ce face ca aceasta prajitura sa fie foarte usor de preparat. Este insa cu atat mai delicioasa de sarbatori, introducand oaspetii...
Bananele sunt fructe pe care le gasim pe piata tot timpul anului, ceea ce face ca aceasta prajitura sa fie foarte usor de preparat. Este insa cu atat mai delicioasa de sarbatori, introducand oaspetii in atmosfera de Paste.Ingrediente si cantitati:
1/3, plus 1/4 cana zahar
3 linguri amidon de porumb
1/4 lingurita sare
1 1/2 cani lapte
2 galbenusuri, usor batute
2 linguri unt
2 lingurite esenta de vanilie
2 albusuri
2 banane, feliate
aluat de tarta, semi-preparat
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie, pe foc mediu, amesteca 1/3 cana zahar cu amidonul de porumb si sarea. Incorporeaza laptele, apoi galbenusurile de ou, usor batute. Lasa tigaia pe foc si amesteca pana cand compozitia se ingroasa.
2. Indeparteaza vasul de pe foc si adauga compozitiei untul si esenta de vanilie. Lasa compozitia sa se raceasca, pana la temperatura camerei. Bate bine albusurile de ou; adauga treptat 1/4 cana zahar si bate in continuare bine. Incorporeaza totul in compozitia cu galbenusuri.
3. In aluatul de tarta semi-preparat, asaza, alternativ, un strat de felii de banane si un strat de crema. Acopera si lasa tarta la racit.
Se obtin 6 portii.
Sfat Eva: Poti orna tarta cu frisca sau felii de banane, in functie de preferinte.