Friptura de miel in stil mediteranean
Avantajul acestei retete este ca fiptura si garnitura se pregatesc in acelasi timp. In plus, prepararea este usoara, iar aroma, cu totul speciala.
Avantajul acestei retete este ca fiptura si garnitura se pregatesc in acelasi timp. In plus, prepararea este usoara, iar aroma, cu totul speciala.Ingrediente si cantitati:
2 kg pulpa de miel
250 ml vin rosu
1 kg cartofi dulci
4-5 rosii mari si bine coapte
2 vinete mari
2 dovlecei mari
100 g masline verzi
2 lingurite seminte de coriandru
1 lingurita cimbru uscat
2-3 catei de usturori
1 lingurita piper negru
ulei de masline
sare grunjoasa
otet balsamic
Mod de preparare:
1. Curata bine pulpa de miel, de pielite si grasimea in exces, sareaz-o cu sare grunjoasa, apoi maseaza carnea pana ce se asimileaza sarea. Unge pulpa cu un amestec facut dintr-o lingura cu otet balsamic si cateva linguri cu vin rosu, impacheteaz-o intr-o folie de plastic si lasa-o la rece aproximativ doua ore.
2. Piseaza impreuna: semintele de coriandru, usturoiul, piperul si cimbrul. Adauga o lingurita sau doua cu vin rosu si amesteca pana rezulta o pasta. Cu lama unui cutit bine ascutit, taie cateva "buzunare" pe pulpa de miel, pe care le umpli cu pasta de mirodenii.
3. Unge pulpa de miel cu ulei.
4. Incalzeste cuptorul.
5. Curata toate legumele si taie-le felii de grosimea unui deget.
6. Asaza pulpa de miel intr-o tava adanca, unsa cu ulei, iar, de jur imprejur, legumele taiate si, printre ele, maslinele.
7. Peste legume, adauga vinul si alte cateva linguri cu ulei.
8. Lasa carnea si legumele la cuptor aproximativ o ora si jumatate, la foc potrivit.
9. La final, vei avea gata, in acelasi timp, si friptura, si garnitura. Serveste felii de carne alaturi de legumele din tava.
10. Inainte de a servi friptura, amesteca mai multe linguri cu smantana sau iaurt gras cu sosul din tava si toarna combinatia peste legume si masline.
Se obtin 6 portii.