Borş de urzici
Reţeta este din carneţelul bunicii, o garanţie pentru gustul excepţional.
Reteta este din carnetelul bunicii, o garantie pentru gustul exceptional.Ingrediente:
o poala de urzici (sau 15-20 de gramajoare)o legatura de ceapa verde
o ceapa veche
doi morcovi mici
un pastarnac
o telina mica
doi catei de usturoi
doi cartofi sau o canita de orez
un litru de bors de putina
leustean proaspat
cateva linguri de ulei
sare
piper
Mod de preparare borş de urzici:
1.Taie marunt ceapa veche, morcovul, pastrnacul si telina si pune-le la calit intr-o oala, cu capac, cu ulei si un praf de sare. Lasa-le sa se inabuse bine.2.Adauga ceapa verde taiata, cu tot cu frunze. Adauga doua-trei cani de apa, orezul sau cartofii taiati in bucati si lasa totul sa fiarba.
3.Spala bine urzicile, si taie-le sau rupele in bucati mari. Pune-le la calit cu putin ulei. Adauga usturoiul taiat marunt. Lasa urzicile cat lasa putin suc. Adauga sare, piper.
4.Cand legumele au fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert.
5.Adauga borsul coloctit in prealabil. Potriveste de sare. La final adauga leusteanul taiat fin.
Sfat Eva: poti drege borsul cu un ou, batut ca pentru omleta, si cateva linguri de smantana. Pentru o culoare speciala, adauga si o legatura de loboda rosie .