Friptura de tofu cu cartofi cu rozmarin
Reţete · Retete vegetariene / 30.10.2013

Craciunul se adreseaza fiecaruia dintre noi, insa nu fiecare il sarbatoreste la fel. Vegetarienii prefera sa manance in continuare sanatos, ramanan fideli regimului de viata cu care s-au obisnuit. Acest lucru nu inseamna ca nu se pot bucura de preparate festive, atent pregatite, fara "pericole" de origine animale. Iata ce iti oferim:

Craciunul se adreseaza fiecaruia dintre noi, insa nu fiecare il sarbatoreste la fel. Vegetarienii prefera sa manance in continuare sanatos, ramanan fideli regimului de viata cu care s-au obisnuit. Acest lucru nu inseamna ca nu se pot bucura de preparate festive, atent pregatite, fara "pericole" de origine animale. Iata ce iti oferim:

Ingrediente si cantitati:

2 pachete cu bucatele de tofu
1 lingura cu sos balsamic
1 lingura cu sos de soia
1 lingura cu miere
1 lingura cu apa
1 lingura cu sos de chili
2 linguri cu ulei de susan (se gaseste la plafar)

1 lingura cu ulei vegetal

Pentru cartofi:

1 1/2 lingura cu ulei vegetal
1 lingurita cu paprika
1 lingurita cu rozmarin, fin taiat
600 grame de cartofi taiati cuburi
300 ml de supa de legume
12 catei de usturoi intregi

Mod de preparare:

1. Amesteca sosurile cu mierea, apa si uleiul de susan. Lasa bucatile de tofu la marinat in acest amestec timp de o ora.
2. Incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si caleste apoi bucatile de tofu. Lasa-le deoparte.
3. Intr-o alta tigaie, mai adanca, sau intr-un wok, incinge uleiul si adauga paprika si rozmarinul, apoi cartofii. Mareste flacara si amesteca bine in tigaie cartofii pentru a se intrepatrunde cu condimentele.

4. Adauga supa de legume si usturoiul si lasa cartofii la fiert, in oala acoperita, timp de 20 de minute.
5. Descopera oala si lasa totul sa fiarba pana se evapora toata apa, amestecand usor, din cand in cand, pentru a impiedica mancarea sa se lipeasca. Se serveste friptura alaturi de cartofii cu rozmarin.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro