Tarta cu ciocolata
Este o prajitura delicioasa, potrivita, ca desert, la o cina speciala.
Este o prajitura delicioasa, potrivita, ca desert, la o cina speciala.Ingrediente si cantitati:
250 grame de ciocolata cu 70% cacao
250 de grame de unt
180 de grame de zahar
150 de grame de faina
5 oua
1 lingura cu varf de cacao pudra
praf de copt
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata, usor, in bain-marie si adauga untul, deja frecat spuma. Omogenizeaza bine.
2. Bate ouale cu zaharul, pana acesta se topeste. Amesteca cele doua compozitii, untul si ciocolata cu ouale si zaharul. Adauga pudra de cacao, praful de copt si faina. Omogenizeaza cu blandete compozitia si coace tarta 15 minute in cuptorul incins la 180 de grade (foc mediu), intr-o tava termorezistenta, cu diametrul de 25-30 de centimentri (tarta nu trebuie sa fie foarte inalta, astfel incat sa se coaca repede si uniform).
Sfat Eva.ro: Coace tarta intr-o tava pe care ai tapetat-o cu nuca macinata. Poti folosi si nuca de cocos, sau pudra de migdale. De fiecare data, prajitura va avea o alta aroma. Serveste tarta cu frisca, pentru contrast. Tarta este foarte neagra! Amesteca frisca, pe care o servesti alaturi de tarta, cu nuca macinata sau cu o lingura de sirop de dulceata de cirese amare.