Zeci de sportivi celebri romani devin suporteri ai Special Olympics Romania
Actualitate / 21.07.2015

Zeci de sportivi de prestigiu ai Romaniei devin suporteri ai sportivilor Special Olympics Romania. Nadia Comaneci, Catalina Ponor, Marian Dragulescu, Miodrag Belodedici, Elisabeta Lipa, Ana Maria Branza, Laura Badea, Leornard Doroftei, Cristina Varzaru, Alex Gavan, Andrei Rosu, Andreea Raducanu, Cristina Neagu, Ianis Zicu, Echipa Nationala de Lupte, sunt doar cateva dintre numele care s-au alaturat campaniei initiate de Special Olympics Romania.

Orice sportiv isi doreste si merita fani; insa, din pacate, cauza sportivilor Special Olympics Romania este putin cunoscuta in randul publicului. Campania actuala isi doreste sa solutioneze nevoia de awareness a ONG-ului si a initiativelor acestuia si sa le ofere sportivilor Special Olympics atentia si sustinerea pe care o merita si de care au atat de multa nevoie.

Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics de la Los Angeles, SUA, se vor desfasura in perioada 25 iulie — 2 august, echipa Romaniei avand o delegatie compusa din 29 de sportivi ce vor concura la inot, gimnastica artistica, bocce, tenis de masa, fotbal unificat si atletism.


Prin urmare, campania de comunicare se va desfasura in perioada 15 iulie – 4 august. Call to action-ul propune sportivilor profesionisti sa “doneze fani” prin crearea unui scurt film, nominalizarea altor doi sportivi celebri si urcarea filmului pe pagina de facebook personala, impreuna cu link-ul aplicatiei catre campanie. Aplicatia de Facebook special creata pentru aceasta campanie (http://bit.ly/Fii-si-tu-suporter) de catre agentia de publicitate CohnandJansen JWT si de Atelieru.ro va centraliza toate aceste filmulete si va permite oricarui om care vrea sa se implice in campanie sa se inscrie in echipa sportivului preferat. Mai multi oameni inscrisi, mai multi fani, mai multi suporteri pentru sportivii Special Olympics.


Oricare dintre voi poate deveni fan si astfel sa aduca un zambet de bucurie pe fata sportivilor Special Olympics, accesand aplicatia de la urmatorul link: http://bit.ly/Fii-si-tu-suporter.

Filozofia Special Olympics se intemeiaza pe convingerea ca persoanele cu nevoi speciale pot si au dreptul sa invete si sa beneficieze de avantajele participarii la activitati sportive individuale sau in echipa, daca sunt educate si incurajate in acest sens. Special Olympics considera ca antrenamentul este un element esential pentru dezvoltarea calitatilor sportive si ca dezvoltarea unui mediu concurential caracterizat prin conditii de egalitate pentru toti participantii este o metoda adecvata de testare a capacitatilor individuale si a evolutiei lor sportive, dar si calea de a le oferi mijloace motivante pentru dezvoltarea personala.


Fundatia Special Olympics din Romania este parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics. Aceasta organizatie  contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, oferindu-le sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si a evenimentelor competitionale, organizate pe tot parcursul anului. Special Olympics constituie o experienta care insufla energie, sanatate, incredere in sine si bucuria de a trai.


Din punct de vedere cifre, Special Olympics Romania este un program national care implica:

    27.000 de sportivi cu dizabilitati intelectuale in toata tara;
    2.500 de  antrenori si voluntari;
    12.000 de elevi si profesori din scoli de masa constientizati
    12 discipline sportive olimpice;
    130 de scoli speciale si ONG-uri partenere in toata tara;
    100 de evenimente organizate anual;
    50  evenimente de evaluari ale starii de sanatate, oferite gratuit, pana in prezent.

De asemenea, campania isi propune sa creasca notorietate pentru fundatia Special Olympics in randul factorilor de decizie politici, a liderilor de opinie si mass-media, aducand astfel in centrul atentiei si in agenda presei realitatea de zi cu zi si problemele cu care se confrunta sportivii Special Olympics.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro