12
Ziua Internațională a PISICII. 13 imagini cu cele mai îndrăgite creaturi de pe Pământ
Actualitate · Tema zilei / 08.08.2022

Nu încape îndoială - pisicile chiar sunt cele mai drăguțe ființe din lume!

Cine trăiește cu (cel puțin) o pisică știe că viața fără ea n-ar avea farmec. Există lucruri pe care numai cei care trăiesc alături de o blănoasă le pot înțelege! Spre exemplu, nu multă lume știe că pisicile nu pot fi deținute, nu te poți numi stăpân de pisică pentru că pisica te deține pe tine. Tu nu faci decât să trăiești în slujba ei, ca un sclav.
 

Lucruri pe care sclavii de pisici le adoră:

 
- leneveala unei pisici în zorii zilei (în care omul ei se trezește să înceapă ziua de muncă)
- întinderile leneșe cu vagi mieuneli scăpate
- sunetul pernuțelor pe parchet
- privirile care cer anumite lucruri
- demersurile pentru găsirea locului potrivit pentru somn
- somnul încovrigat- alintul de la ora somnului (omului, că ora somnului pisicii e non-stop)
- pernuțele reci, după ce vine de afară/a stat pe pervaz cu geamul deschis iarna
- marcarea sclavului (atunci când vine și se freacă de tine pe toate părțile)
- joaca cu nasul/urechea/degetele de la picioare în creierii nopții în somn profund
(continuați lista în rubrica de comentarii de mai jos, la finalul articolului)
 
 

Ziua internaţională a pisicii a fost înființată la iniţiativa Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare - IFAW)

 
 
Această organizație care militează pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an acestei feline, începând din 2002, pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor faţă de nevoile pisicilor şi faţă de lupta împotriva neglijării şi abuzurilor comise asupra acestora.

Numeroase studii au arătat că viața cu o pisică ca animal a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului.


În Antichitate, pisica a constituit adesea obiectul unui adevărat cult, după cum o dovedesc colecţiile de mumii şi statuetele provenite din Egipt. Fiecare templu din Egipt adăpostea familii de pisici. Când o pisică murea, corpul acesteia, îmbălsămat cu grijă cu substanţe aromate, era depus într-un mic sicriu împodobit adesea cu încrustaţii de aur, care era îngropat într-un cimitir special, rezervat exclusiv pisicilor. Vestigii ale civilizaţiei Egiptului antic oferă dovezi că pisica era venerată în mijlocul familiilor regale din acele vremuri, arată Kay Ragland în lucrarea sa "Kittens" (publicată prima dată în 1988). Când oamenii de ştiinţă au pătruns în mormintele faraonilor au descoperit pisici mumificate îngropate, în camere aflate în interiorul piramidelor, împreună cu alte lucruri de mare valoare. Ei au găsit, totodată, pe pereţi hieroglife care făceau referire la o rasă de pisică foarte respectată în Egiptul antic.


În Evul Mediu, pisicile au fost mult timp victimele unor prejudecăţi absurde. Cele "nouă vieţi" legendare ale pisicilor reprezintă o fantezie care se datorează poate faptului că aceste animale remarcabile pot îndura multe maltratări şi totuşi supravieţuiesc.

În prezent, există în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, iar pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită, indică portalul www.cute-calendar.com. Ziua internaţională a pisicii este un prilej pentru ca acestor animale de companie să le fie oferită mâncare delicioasă, precum şi alte cadouri care le plac.

De ziua lor, aceste feline încântătoare merită să fie prețuite cu toată atenția. Iată cele mai frumoase imagini cu pisici publicate în acest an de Eva.ro! 

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro