"Este aceasta cea mai bună versiune a bărbaţilor? Este? Nu ne putem ascunde de asta, se întâmplă de prea mult timp. Nu putem râde de acest lucru, nu putem invoca aceleaşi scuze vechi. Dar ceva s-a schimbat, în sfârşit. Nu mai există cale de întoarcere. Pentru că noi... noi credem în ceea ce e mai bun în bărbaţi", spune naratorul. "Să spunem ceea ce este potrivit, să ne comportăm ca atare. Unii deja o fac, la un nivel mai mic sau mai mare. Dar nu este de ajuns. Pentru că puștii de astăzi vor ajunge bărbaţii de mâine", continuă vocea.


Campania lansată duminică a adunat deja aproape 600.000 de dislike-uri pe YouTube, în comparație cu cele 223.000 de like-uri primite, relatează Bored Panda.

Într-un val de comentarii, cei mai mulți dintre cei care au vizionat clipul denunță mesajul, acuzând compania că generalizează și întrebându-se dacă folosirea unor principii ale feminismului nu a mers prea departe. "Nu vă voi mai susţine compania. Nu o să-mi cer scuze niciodată pentru faptul că sunt bărbat doar pentru că voi vreţi să afişaţi o aşa zisă corectitudine politică", a scris un client al companiei, Sam Radd.


Campania e dezbătută și de celebrități. Jurnalistul englez Piers Morgan a reacționat vehement, acuzând compania că participă la curentul general de atac asupra masculinității: "Lăsați băieții să fie naibii băieți. Lăsați bărbații să fie naibii bărbați", a scris el pe Twitter. Producătoarea de film Dana Goldberg consideră însă că cei care se simt jigniți sunt parte a problemei.Reprezentanţii companiei au rămas, însă, pe poziții și apără mesajul campaniei. "De fapt, e necesară o discuție. Dacă nu vorbim despre asta, nu cred că poate avea loc o schimbare reală", a explicat Pankaj Bhalla, directorul de brand al Gillette North America, exprimându-și speranța că bărbații care văd clipul vor fi inspirați să reprezinte rolul de modele pentru copii și că îi vor învăța să trateze oamenii cu respect.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro