De ce îţi plac declaraţiile de dragoste?
Actualitate · Tema zilei / De Maria Ionescu, 21.01.2011

Nici măcar nu te-ai întrebat. Îţi plac şi gata. Plângi la filme şi starea de iubire o consideri unică. Nicio femeie nu rămâne indiferentă la o declaraţie de dragoste.

Nici măcar nu te-ai întrebat. Îţi plac şi gata. Plângi la filme şi starea de iubire o consideri unică. Nicio femeie nu rămâne indiferentă la o declaraţie de dragoste.

Cu toate acestea, viaţa te-a învăţat că sunt rare. Bărbaţii nu se pricep prea bine să le facă şi, pe măsură ce timpul se aşterne peste o relaţie, apar din ce în ce mai rar.
Dar tu le doreşti la fel de mult. Şi când se întâmplă ca partenerul tău să-ţi ia un buchet de flori, să-ţi şoptească la ureche că te iubeşte la fel ca în prima zi, te emoţionezi, iar viaţa ţi se luminează. Dar bărbaţii habar n-au cât de importante sunt bijuteriile din cuvinte frumoase. Ei nu înţeleg faptul că noi, femeile, nu percepem iubirea ca pe ceva cantitativ. Ne bucurăm la fel de mult şi atunci când primim o floare şi atunci când primim un inel cu diamante. Gestul contează.


Îţi plac declaraţiile de dragoste pentru că îţi reamintesc de faptul că nu eşti singură. Te încurajează, îţi dau putere să lupţi. E atât de important să nu duci povara vieţii numai pe umerii tăi firavi. O declaraţie de dragoste salvează o căsnicie, iar, uneori, salvează o lume. Şi ele sunt din ce în ce mai rare. Deficitul de iubire îl umpli cu filme romantice, cu cărţi şi cu poveşti, dar nicio femeie nu poate trăi fără propriile declaraţii de dragoste.

Le porţi cu tine ca pe o cutie plină cu bijuterii. Ele înseamnă întreaga bogăţie a sufletului tău. Sunt mărturia că ai fost iubită, că ai fost frumoasă şi dorită. Niciodată nu le vei uita. Poate nu-ţi vei mai aminti chipuri, cu timpul vei uita nume sau întâmplări, dar nu vei uita declaraţiile de dragoste. Sunt nepreţuite.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro