A sunat la numărul de urgențe să comande o pizza. Dispecerul a înțeles despre ce este vorba
O femeie și-a păcălit partenerul violent pretinzând că vrea să comande o pizza, când de fapt a sunat la poliție după ajutor.
Femeia din Statele Unite, care fusese bătută și sechestrată de partenerul ei, a luat telefonul și a spus că vrea să comande pizza. De fapt, aceasta a sunat la numărul de urgențe 911.
Dispecerul care a răspuns a crezut inițial că este o altă glumă proastă. Oriunde în lume există persoane care se distrează sunând la numărul de urgență, fără să realizeze că astfel pun în pericol viețile oamenilor care au cu adevărat nevoie de ajutor.
Keith Weisinger, care a lucrat ca dispecer la poliție în perioada 2004-2006, a declarat că acel apel a fost unul dintre apelurile memorabile pe care le-a preluat de-a lungul activității.
Acesta a povestit incidentul pe Reddit și a recunoscut că apelul i s-a părut o glumă proastă la început, dar a realizat apoi că la mijloc este ceva foarte serios.
Femeia care nu s-a indetificat a cerut o pizza, dar pe măsură ce a vorbit cu ea și-a i-a pus întrebări, Weisinger a înțeles că este o problemă reală și este cu adevărat o urgență.
Acesta și-a amintit conversația pe care a avut-o cu femeia aflată în pericol și a spus că a fost impresionat de soluția inteligentă a tinerei aflate în pericol.
Dispecer: "911, care este urgența dumneavoastră?"
Femeie: "Strada Main, numărul 123."
D: "OK, ce se întâmplă acolo?"
F: "Aș vrea să comand o pizza."
D: "Doamnă, ați sunat la 911."
F: "Da, știu. Aș vrea o pizza mare, jumătate pepperoni, jumătate cu ciuperci și ardei."
D: "Ăh... Mă scuzați, știți că ați sunat la 911, da?"
F: "Da. Știți cât durează?"
D: "OK, doamnă, este totul în regulă acolo? Aveți o urgență?"
F: "Da, am."
D: "Și nu puteți să vorbiți pentru că este cineva în cameră cu dumneavoastră?" (momentul în care dispecerul realizează că este o urgență reală)
F: "Da, este corect. Știți cât timp durează?"
D: "Am un ofițer la o 1,5 km de locul în care vă aflați. Sunt arme în casa dumneavoastră?"
F: "Nu."
D: "Puteți să rămâneți la telefon cu mine?"
F: "Nu. Ne vedem curând, mulțumesc."
Weisinger spune că după transmiterea urgenței către echipajul de poliție, a verificat istoricul adresei și a observat că în trecut au mai avut loc incidente de violență domestică.
"Polițistul a ajuns la adresă și a găsit un cuplu. Femeia era bătută, iar partenerul său era beat
", a mai spus dispecerul în postarea sa Reddit.
"Polițistul l-a arestat pe bărbat după ce femeia a declarat că este închisă în casă de ceva timp și a fost bătută. Mi s-a părut că a fost foarte inteligentă să folosească acest truc. În mod sigur un apel memorabil", a mai spus bărbatul.
Weisinger, care este în prezent avocat specializat în probleme de mediu în cadrul Agenției Americane pentru Protecția Mediului, a declarat pentru Buzzfeed News că lucra în tura de noapte când a preluat acel apel aproape de miezul nopții.
Acesta a mai spus că femeia era calmă inițial, dar dădea răspunsuri scurte și grăbite.
Deși poliția a acționat rapid, fostul dispecer spune că nu a aflat ce s-a întâmplat ulterior cu femeia după acel apel.
Din păcate, întâmplarea care a avut loc cu mulți ani în urmă și care a devenit virală pe rețelele de socializare după ce dispecerul a povestit-o, a dat naștere unor mituri răspândite pe Facebook.
Oamenii au început să distribuie masiv informația greșită potrivit căreia femeile aflate în pericol pot suna la numărul de urgențe și să pretindă că vor să comande pizza. Știrea falsă spune că acesta este un cod pe care dispecerii îl vor înțelege rapid.
"Acest sfat lasă impresia că atunci când suni la numărul de urgență și comanzi pizza este un fel de 'cod' transmis operatorului. Dar este fals. Operatorii sunt antrenați, printre altele, să recunoască inflexiunile vocii sau conversații ciudate care ar putea indica o situație periculoasă. Dar nu există un asemenea cod", au postat cei de la LAPD într-un mesaj pe Twitter.