Actrița Florina Cercel a încetat din viață la vârsta de 76 de ani
Cel mai recent film în care a jucat este „The Half Life of Timofey Berezin” (2006), de Scott Z. Burns, notează News.ro.În ultima stagiune, actriţa juca la TNB în „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, în regia lui Ion Caramitru, şi „Terorism”, în regia lui Felix Alexa.

Pe scena Teatrului Naţional a interpretat 30 de roluri, între ele - Katy în „Peripeţiile bravului soldat Svejk” (1975), după Jaroslav Hasek, regia Dem Rădulescu, Zoe în „O scrisoare pierdută” (1979), după I.L. Caragiale, regia Radu Beligan, Clitemnestra în „Electra - O trilogie antică” (1990), după Euripide, Sofocle şi Seneca, regia Andrei Şerban, şi Bernarda Alba în „Casa Bernardei Alba” (1994), după Federico Garcia Lorca, regia Felix Alexa.


A primit în 1990 premiul UNITER pentru „cea mai bună interpretare feminină”, pentru rolul Vassa Jeleznova din spectacolul „Vassa Jeleznova”, după Maxim Gorki, regizat de Ion Cojar.

În 2002, a fost decorată cu însemnele Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar Ministerului Culturii şi Cultelor i-a acordat premiul pentru cea mai bună actriţă a anului, pentru rolul Anna Andreevna din spectacolul „Revizorul”, după Nicolai Vasilievici Gogol.

În 2016, Florina Cercel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.



Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro