De ce ar trebui să îi fim recunoscători lui Albert Einstein
Actualitate · Social / 22.11.2018

Dacă simți că un singur om nu poate avea un impact enorm asupra întregii lumi, te înșeli. Trebuie doar să te gândești la câțiva dintre cei mai importanți inventatori ai lumii și ce ar însemna lumea fără invențiile lor. Unul dintre cei mai importanți inventatori din lume este și Albert Einstein. Iată de ce ar trebui să îi fim recunoscători acestuia!

Motive pentru care ar trebui să îi fim recunoscători lui Albert Einstein


Albert Einstein a fost un fizician german, care a dezvoltat teorii inovatoare. Este responsabil pentru unele dintre cele mai comune lucruri din viața de zi cu zi, fără care nu am putea trăi, cum ar fi telefoanele mobile și panourile solare. Există motive pentru care ar trebui să îi fim recunoscători acestui fizician strălucit. Einstein a emigrat din Germania când naziștii au preluat puterea, chiar înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta a câștigat premiul Nobel pentru teoria relativității și efectul fotoelectric în 1921. Einstein este exemplul perfect al modului în care o singură persoană poate schimba masiv întreaga lume. Este o sursă de inspirație, iar viața noastră nu ar fi la fel fără descoperirile sale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să îi fim recunoscători lui Albert Einstein!

1. E = MC2


Albert Einstein este reponsabil pentru ecuația matematică potrivit căreia energia este egală cu masa ori viteza luminii la pătrat. Aceasta poate părea complicată și inutilă pentru tine, dar poate fi chiar codul universului. Iar fără aceasta, nu am putea avea energie nucleară.

2. Mișcarea Browniană


Mișcarea Browniană a fost descoperită de Einstein când studia mișcarea în zigzag a particulelor în suspensie. Aceasta este chiar mișcarea care a dovedit existența atomilor și a moleculelor. Este responsabilă pentru toate ramurile științei din prezent.

3. Teoria relativității


Teoria relativității a fost descrisă de Einstein în felul următor: gravitatea este un câmp curbat în spațiu-timp. Efectul fotoelectronului a fost derivat din teoria relativității.

4. Proiectul Manhattan


Proiectul Manhattan a fost o operațiune a Statelor Unite, care a dus la dezvoltarea bombei atomice în 1945. Deși nu a fost în mod special o invenție bună, a fost revoluționară din punct de vedere științific. Einstein a fost, de asemenea, cunoscut pentru campania sa împotriva armamentului nuclear și a războiului.

5. Teoria cuantică a luminii


Teoria luminii a lui Einstein a sugerat că lumina este compusă din pachete mici de energie numite fotoni, care au proprietăți asemănătoare valurilor. Acest lucru a condus, în continuare, la inventarea televiziunii, a calculatorului, a telefonului mobil și, în esență, a oricărui dispozitiv cu un ecran.

6. Teoria specială a relativității


Teoria specială a relativității a explicat că timpul și mișcarea sunt relative pentru observator, cât timp viteza luminii rămâne constantă, iar legile naturale sunt aceleași în întregul univers.

7. Frigiderul care nu necesită energie


Einstein a proiectat, de asemenea, un frigider care nu avea nevoie de energie pentru a funcționa. Acesta a fost numit frigiderul lui Einstein și folosește amoniac, apă și butan pentru a funcționa.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro