Asociaţia Elevilor din Constanţa consideră însă nepotrivită această piesă de teatru jucată de copii.

”Un fapt foarte îngrijorător este că persoanele care au jucat rolul fiilor lui Constantin Brâncoveanu erau copii cu vârsta sub 10 ani, elevi ai respectivei unităţi de învăţământ. Aceştia au fost expuşi şi supuşi unor scene de violenţă simulată, care le poate afecta grav dezvoltarea psiho-socială şi poate induce atitudini violente o dată cu creşterea în vărstă. (...) Suntem de părere că evenimentele întâmplate pot avea efecte negative asupra copiilor, existând riscul dezvoltării unui comportament de tip agresogen şi antisocial, aceştia percepând greşit faptul istoric, datorită vârstei fragede”, se precizează într-un comunicat al asociaţiei.


La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa spun că nu au primit nicio sesizare în legătură cu acest caz. Ei precizează însă că în acest semestru va avea loc o inspecţie generală la această unitate privată de învăţământ, o inspecţie programată, care nu are legătură cu piesa de teatru.

Şcoala “Sfinţii Martiri Brâncoveni” este un proiect al Fundaţiei ”Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Constanţa.

”Specificul şcolii noastre între alte şcoli private este dat de perspectiva generală a pedagogiei creştin-ortodoxe asupra educaţiei, precum şi de valorificarea tradiţiilor culturale româneşti în conţinuturile învăţământului. Considerăm că o educaţie de calitate nu poate face abstracţie de dimensiunile sufleteşti profunde. Acest specific se va materializa într-o susţinută activitate educaţională, care va însoţi firesc demersul instructiv, având ca scop formarea caracterelor copiilor”, se precizează pe site-ul unităţii, citat de Mediafax.


Şcoala s-a înfiinţat în anul 2005 ”cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Tomisului şi Dobrogei”, ca o unitate de învăţământ cu specific creştin-ortodox. Foto: Mediafax
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro