Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu Alina Cojocaru şi a promis că va găsi o rezolvareÎn urmă cu două zile, în faţa operei a avut loc un miting de susţinere a Alinei Cojocaru şi a danezului Johan Kobborg, mobilizarea fanilor făcându-se prin intermediul Facebook. La întâlnire, Alina Cojocaru a plâns. Mai mulţi angajaţi aparţinând personalului tehnic i-au apostrofat pe participanţii la miting, spunând că nu vor străini în instituţie.
Criza de la Opera Naţională e unul dintre cele mai mari scandaluri cu care se confruntă Guvernul Cioloş de la venirea la putere. Inabilitatea ministrului Culturii de a rezolva o criză provocată de un management instituţional corupt pune în pericol credibilitatea unei instituţii.

După o întâlnire dintre Dacian Cioloş şi Alina Cojocaru, o încercare a premierului de a rezolva criza creată de ministrul Culturii, balerina a postat pe contul său de Facebook următoarele: "Stimate domnule prim-ministru, îmi permit un ultim mesaj... Din păcate am realizat că această ţară a noastră nu este pregatită pentru ceea ce eu şi Johan am oferit în aceşti doi ani şi voiam să continuăm. Am ştiut că o să fie greu, dar am sperat... Am sperat să fie o ruptură din cercul de răutate şi distrugere în care este ţara noastră. Măcar cât de mică schimbarea, aceasta să fie resimţită de generaţiile viitoare...Dar se pare că am greşit".

”Ca agronom ştiu că pentru ca o sămânţă a schimbării să încolţească, pământul trebuie bine pregătit, afânat, udat, câteodată poate chiar cu lacrimi. Noi alegem însă dacă acele lacrimi pot fi de regret sau de speranţă”, i-a răspuns la mesaj premierul Dacian Cioloş, citat de News.ro, balerinei Alina Cojocaru, încurajând-o să reziste şi să meargă mai departe.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro