Primul deces cauzat de Pokemon Go: Un tânăr de 18 ani, ucis în timp ce încerca să prindă un pokemon lângă casa unui necunoscut
Un tânăr de 18 ani a fost ucis în Guatemala, iar vărul său a fost rănit, după ce au fost prinşi în vecinătatea casei unui necunoscut, în timp ce încercau să captureze unul dintre personajele jocului Pokemon Go.
Jerson Lopez de Leon, în vârstă de 18 ani, a fost ucis într-o ambuscadă, iar vărul său, Daniel Moises Picen, 17 ani, a fost rănit, pe o stradă din oraşul Chiquimula, Guatemala, relatează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.În jur de 20 de cartuşe folosite au fost găsite de către poliţia locală la locul crimei, unde cei doi tineri încercau să captureze creaturile virtuale. Jerson a decedat la spital, iar vărul său a fost tratat pentru rănile la picior, cauzate de gloanţele trase de un necunoscut.
"Nu ştiu de ce fiul meu a ieşit din casă. Era deja în pat când vărul său i-a trimis un mesaj spunându-i să iasă afară pentru a descărca un joc la câteva case distanţă", a declarat Rosalinda, mama băiatului de 18 ani.
Pokemon Go a cauzat o serie de probleme în întreaga lume de când a fost lansat, notează Mediafax.
Un şofer a fost amendat în West Midlands, Marea Britanie, pentru că se juca în timp ce conducea; doi jucători au fost împuşcaţi în Florida, după ce proprietarul unei locuinţe a crezut că sunt nişte hoţi; în Bosnia autorităţile avertizează populaţia să evite zonele unde s-ar mai afla mine rămase în urma războiului, iar în Indonezia poliţiştilor le-a fost interzis să joace Pokemon Go în timpul orelor de lucru, urmând ca decizia să fie extinsă asupra întregului cadru militar.
Pokemon GO este noul joc pentru mobil lansat de Nintendo care a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume, cu milioane de instalări în mai puţin de o săptămână, notează agenţia menţionată.
Aplicaţia aduce lumea jocului în lumea reală utilizând tehnologia numită realitate augmentată, scrie The Wall Street Journal. Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicaţia, aceştia folosesc coordonatele geolocaţiei în care se află şi camera foto a telefonului pentru a captura monştrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi.
Foto: Hepta