Un tânăr în vârstă de 27 de ani a murit zilele trecute, din cauza unor complicaţii apărute după ce a înghiţit un melc în urmă cu opt ani.
În 2010, Sam Ballard, un jucător de rugby de 20 de ani din Australia, pe atunci adolescent, se afla în compania unor prieteni cu care consuma alcool. La un moment dat, el a văzut un melc şi, în urma unei provocări lansate de un prieten, l-a înghiţit.
În următoarele zile, Sam a început să aibă dureri puternice de picioare și a fost internat în spital cu stări de amețeală și vomă. Tânărul s-a gândit încă de pe atunci că melcul ar putea fi de vină, medicii au descoperit că avea o infecţie cauzată de un parazit transmis de la șobolani. Această boală afectează coloana vertebrală şi creierul.
Limaxul înghițit în joacă de băiat fusese contaminat cu parazitul Angiostrongylus cantonensis, denumit și viermele pulmonar al șobolanului. Infecţia se răspândeşte când şobolanii care poartă parazitul elimină larvele viermelui prin fecale. De aici, poate fi luat de alte animale, precum melcii, relatează CNN.
După ce a mâncat melcul infectat, Sam a intrat în comă și s-a trezit după 420 de zile, paralizat de la gât în jos și cu leziuni cerebrale. El comunica foarte greu și avea nevoie de îngrijire medicală permanentă. În cele din urmă, Sam a murit la 8 ani de la pariul fatal, pe 2 noiembrie 2018, după ce a stat trei ani în spital, înconjurat de familie și prieteni. "Ultimile sale cuvinte au fost:
În urmă cu șapte luni, Sam povestea în această emisiune cum s-a întâmplat tot: "Stăteam jos, la un pahar de vin roșu, încercând să fim ca adulții, când un melc s-a târât spre noi. Am început să vorbim: Să-l mănânc? Și gata! Așa s-a întâmplat!", a spus tânărul.