Nae Lăzărescu, înmormântat cu onoruri militare
Actualitate / 21.12.2013

Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare, sâmbătă după-amiază, la Focşani, în Cimitirul Nordic, în prezenţa familiei, dar şi a câtorva sute de admiratori şi apropiaţi, precum şi colegi de breaslă.

Cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu a ajuns la Focşani în jurul orei 11.00, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, din Piaţa Unirii.

Cortegiul funerar a fost primit cu aplauze de persoanele venite să-i aducă un ultim omagiu actorului de comedie, iar în jurul orei 14.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost transportat la cimitirul Nordic din Focşani, relatează agenția Mediafax.

La slujba de înmormântare au participat, printre alţi, şi actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.


Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu a fost depus vineri, în jurul orei 14.00, în foaierul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Capitală, pentru ca prietenii, colegii şi cei care l-au aplaudat pe scenă de-a lungul timpului să-i aducă un ultim omagiu.

Mitică Popescu, Gabriel Dorobanţu, Cristina Stamate, Vasile Muraru, Corina Chiriac şi Alexandru Arşinel s-au numărat printre personalităţile care au venit, vineri, să-şi ia rămas bun de la actorul Nae Lăzărescu.


Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani. Potrivit unor surse medicale citate de Mediafax, Nae Lăzărescu avea o suferinţă cronică la ficat şi era în investigaţii. Acesta mergea o dată pe lună la Spitalul Fundeni din Bucureşti pentru analize medicale.

Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate.

Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul "Constantin Tănase".


Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.

În perioada în care era student la ASE, Nae Lăzărescu juca într-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la Rapsodia Română, la secţia de estradă.

Ulterior, vreme de aproape 50 de ani, a lucrat la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde l-a cunoscut pe Vasile Muraru, iar cupletele interpretate de ei sunt memorabile.


Într-un interviu acordat pentru site-ul Teatrului de Revistă, Nae Lăzărescu spunea că a avut mai multe modele în carieră: "Am avut mai multe modele. Atunci Franţa deţinea crema comicilor. Bourvil, Fernandel, mai târziu au apărut Jean Le Trevle şi mulţi alţii. Marcel Sardou, celebru critic de film, spune că cel mai bun film trebuie să îl facă englezii, să îl finanţeze americanii şi să îl vadă francezii".

De asemenea, vorbind despre rolurile în care a jucat, Nae Lăzărescu spunea: "Toate rolurile îmi sunt dragi, bineînţeles că am avut şi "copii nereuşiţi", că nu se poate altfel. Teatrul de revistă este ca un ziar, un ziar vorbit. Textul de revistă durează cel mai puţin, se schimbă împrejurările".

"Genul teatrului de revistă poate părea la prima vedere uşor, dar, dacă este luat în serios, este destul de dificil", mai spunea Nae Lăzărescu în acelaşi interviu.

Despre experienţa cu televiziunea, Nae Lăzărescu spunea că a început să facă spectacole cu ocazia diverselor sărbători. "Ştiu că televiziunea era în Moliere. Acum, la ce să mă duc? La mese rotunde cu capete pătrate?! Toţi ştiu tot. Noi, studenţii, aveam emisiune lunară. Aveam formaţii una mai bună ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cântăreţi buni. Era Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Anca Agemolu...".

Nae Lăzărescu a jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang.



Foto: Mediafax
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro