Momentul impresionant în care pompierii îşi iau adio de la câinele erou - VIDEO
Actualitate / 08.06.2016

Câinele erou implicat în misiunea de salvare după atentatul de la 11 septembrie 2001 a fost condus cu onoruri militare pe ultimul drum.

Ultimul câine de căutare care a ajutat la depistarea supravieţuitorilor după prăbuşirea Turnurilor Gemene din New York, în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, a murit la vârsta de 16 ani.

Bretagne, o femelă gold retriever în vârstă de 16 ani, a fost eutanasiată luni, la o clinică veterinară din Houston, Texas, oraşul în care a făcut parte din brigada de căutare şi salvare a pompierilor.

În cariera sa, animalul a fost membru de bază al echipei în timpul operaţiunilor de salvare a supravieţuitorilor atentatelor din 11 septembrie, dar a participat şi la operaţiunile declanşate în urma uraganelor Katrina şi Rita, relatează

TMZ.com.

La vârsta de 10 ani, Bretagne a fost scoasă din serviciul activ, dar a continuat să reprezinte imaginea pompierilor, a fost ambasador al comunităţii şi a participat la diverse festivităţi.

Câinele salvator suferea de insuficiență renală, iar stăpâna lui, Denise Corliss, și-a dat seama că va fi nevoită să-l eutanasieze după ce acesta a început să refuze să mai mănânce. "A fost foarte anxioasă noaptea trecută și voia să stea doar cu mine. Așa că m-am așezat lângă ea. Când m-a simțit aproape s-a liniștit și a adormit. Am dormit cu ea întreaga noapte"

, a povestit femeia, citată de site-ul Today.com.

Pe ultimul drum, la intrarea în clinica veterinată, câinele a primit salutul militar al colegilor săi, iar după eutanasiere, trupul său a fost acoperit cu drapelul Statelor Unite, aşa cum se cuvine unui erou care şi-a făcut datoria, notează cotidianul britanic Daily Mail.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro