Mehriban Alieva, una dintre cele mai frumoase Prime Doamne din lume, împreună cu fiicele sale, Leila şi Arzu, deţin companii în paradisuri fiscale
Deocamdată nu se cunoaşte dacă demnitarul islandez a beneficiat în vreun fel de pe urma acţiunilor sale politice, scrie Daily Mail. Înainte de a prelua postul de prim-ministru, în 2009, el şi-a vândut partea sa, 50% din acţiunile de la Wintris, către soţie, Anna Sigurlaug Palsdottir, fiica unui bogat dealer Toyota.

Trecem din Islanda în Azerbaidjan, unde Prima Doamnă a servit ca paravan pentru afacerile secrete ale soţului ei. În timp ce familia sa deţine firme care activează aproape în fiecare sector al economiei, Mehriban Aliev conduce Fundaţia Heidar Aliev, o puternică platformă de caritate la nivel naţional care poartă numele socrului şi care derulează construirea de şcoli, spitale şi complexuri sportive.


Documentele publicate de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii relevă că Mehriban a primit unul dintre cele două posturi de manager ai fundaţiei panameze UF Universe Foundation, ajungând astfel în poziţia de a conduce unul dintre cele mai mari conglomerate de firme din ţara sa, Ata Holding.

Totodată, fiicele lui Aliev controlează o companie din Panama şi alte două în Insulele Virgine Britanice. Firma din Panama deţine o cotă semnificativă din acţiunile unui consorţiu care exploatează resursele de gaze şi petrol din Azerbaidjan.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro