Cum arată acum „Fetița Mowgli“, salvată după ce a stat 12 nopți în Siberia: Cântă la pian și face balet

Actualitate / 25.10.2018

Karina Cikitova avea doar 4 ani când s-a rătăcit și a rezistat 12 nopți în sălbăticia Siberiei. La patru ani de atunci, viața ei s-a schimbat complet.

A devenit cunoscută în toată lumea după ce a supraviețuit singură, la doar patru ani, în sălbăticia Siberiei, având alături doar câinele ei credincios. Astăzi, Karina Cikitova arată altfel și, din fericire, viața ei s-a schimbat mult în bine.

Supranumită „fetița Mowgli“ pentru capacitatea sa de supraviețuire în taigaua din regiunea rusă Iacutia, în care sălășluiesc lupii și urșii, Karina a impresionat întreaga lume cu povestea ei. Cazul remarcabil a fost relatat pe larg în presă și este evocat de o statuie ridicată în capitala regiunii, orașul Iakutsk, care o reprezintă pe fetiță alături de câinele său. Ea a devenit și personajul unei cărți pentru copii publicată în Rusia.


După ce s-a rătăcit și a ajuns în pustietatea vastă. Micuța a supraviețuit mâncând fructe de pădure și bând apă din râuri și s-a încălzit noaptea luându-l în brațe pe cățelușa Naida, după ce s-a rătăcit și a ajuns în pustietatea vastă.

Karina a intrat după tatăl ei în pădure, dar nu a realizat când s-a pierdut de el. Când a găsit-o, salvatorul Artiom Borisov a fost impresionat: "Se ascunsese adânc în iarbă și tăcea complet. Nici n-am văzut-o. Ea m-a zărit și a întins brațele. Am ridicat-o, era așa mică, așa ușoară, ca un fulg. Era desculță. Avea zgârieturi care sângerau pe față, pe picioare și pe brațe și era speriată de moarte. Mi-a cerut imediat apă și mâncare și a început să plângă. Să fiu sincer, nici eu nu mi-am putut stăpâni lacrimile."


Karina a povestit ulterior că Naida a ajutat-o să supraviețuiască: "Eram foarte-foarte speriată. Dar când adormeam, o luam în brațe și ne încălzeam împreună." La mai bine de patru ani de atunci, fetița este elevă în clasa a doua la o școală specială de balet din orașul situat la 560 de kilometri de satul în care locuia când s-a rătăcit, iar profesoara ei spune că ar putea deveni dansatoare profesionistă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro