Crăciunul la români. Ce înseamnă această sărbătoare pentru noi?

Actualitate / 26.12.2015

La finalul celor 40 de zile de post, credincioşii obişnuiesc să se spovedească, să-şi mărturisească păcatele. Abia apoi se pot bucura de sărbătorirea venirii pe Pământ a Fiului lui Dumnezeu

Pe 25 Decembrie, creştinii, fie că sunt ortodocşi, catolici sau luterani ori reformaţi, sărbătoresc Crăciunul, care marchează Naşterea lui Iisus Hristos. În tradiţia românească este o o sărbătoare a bucuriei, dar şi a introspecţiei, a recunoaşterii greşelilor şi un motiv bun pentru reunirea familiilor în jurul mesei îmbelşugate.

Crăciunul vine după şase săptămâni de post, o perioada în care credincioşii se presupune că s-au abţinut de la mâncărurile „de dulce”, s-au rugat mai mult şi au încercat să fie mai generoşi şi mai toleranţi. La români, ca de altfel la majoritatea popoarelor creştine, postul are o însemnătate profundă. Este pregătirea sufletească şi trupească pe care fiecare are datoria să o facă pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe Mântuitor.


La finalul celor 40 de zile de post, credincioşii obişnuiesc să se spovedească, să-şi mărturisească păcatele. Abia apoi se pot bucura de sărbătorirea venirii pe Pământ a Fiului lui Dumnezeu, cel trimis să mântuiască sufletele păcătoşilor.
  • xyx, vineri, 25.12.2015 13:35
    NIMIC

    Craciunul, Pastele, Anul Nou si altele - mult zgomot pentru nimic. Sarbatorirea prostiei....

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro