Ce nu trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului tău?
Actualitate / 24.09.2013

Începutul toamnei vine la pachet cu o serie de activități școlare și sportive care îi solicită pe cei mici. Pentru a avea rezultate bune și vitalitate și atunci când programul este foarte intens, este important să aibă o alimentație de nota 10.

Tot mai mulți părinți înțeleg rolul unui program alimentar corect pentru a avea o performanță mentală la cote maxime, un studiu recent Nestlé NESQUIK relevând că 72% dintre părinții români includ în alimentația copiilor gustările dintre mese. Gustările îmbunătățesc capacitatea de concentrare și performanța fizică a copiilor. În timpul programului școlar, este cu atât mai important ca aceste gustări să completeze mesele principale cu vitaminele și mineralele necesare unei dezvoltări armonioase.

Cum poți prepara o gustare hrănitoare și apetisantă?

Alege produse din cereale integrale pentru micul  dejun,  care conțin vitamine din complexul B, vitamina C și minerale (fier, calciu). Pentru o gustare cât mai atractivă, pot fi însoțite de un pahar de lapte preparat cu NESQUIK Plus cacao instant. Această băutură poate asigura copiilor până la 15% din necesarul zilnic din vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6 și B9, precum și 1/3 din doza zilnică de calciu.
 
Gustoase și hrănitoare, fructele și legumele nu trebuie să lipsească dintr-o  alimentație diversificată, conținând la rândul lor 
fibre, dar și numeroase minerale și vitamine. Asigură-te că pe parcursul zilei, cel mic consumă 2-3 fructe și nu uita de salatele colorate și garniturile de legume la mesele principale.  Evident, o alimentație echilibrată trebuie însoțită de exerciții fizice regulate. Cel mai bine este ca activitațile fizice să fie făcute împreună, pentru ca micuții să le vadă ca pe un obicei al întregii familii.  Cum ar trebui să arate planul alimentar zilnic al unui copil activ? Mic dejun, prânz și cină, completate de 2 gustări hrănitoare și pline de vitamine și cel puțin o oră de exerciții fizice.
 
*Studiul a fost realizat de agenția de research Unlock, în mai 2013, prin metodologia Cati, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de  300 respondenți cu copii între 6 și 12 ani, provenind din mediul urban.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro