Un simplu autocolant care se aplică pe coaja fructelor le menține proaspete, întârziind stricarea acestora.
Risipa de alimente rămâne o provocare a civilizației, iar pierderile de fructe și legume au cea mai mare pondere, estimându-se că 52% din recolte nu ajunge la consumatori pentru că produsele se strică.
Compania malaeziană StixFresh susține că are o soluție simplă și eficientă pentru această problemă - un mic sticker asemănător cu cele pe care le vedem aplicate pe banane sau pe citrice. Însă stickerul StixFresh conține o soluție cu o formulă naturală care încetinește procesul de coacere al fructelor, păstrându-le proaspete mai mult timp.
Soluția este un amestec de clorură de sodiu ionizată și ceară de albine, iar compania malaeziană susține că încetinește activitatea bacteriană care degradează fructele, păstrându-le proaspete timp de două săptămâni, relatează agenția de presă Ferrari.
Imaginile prezentate de compania StixFresh oferă o comparație pe o perioadă de până la 43 de zile între un fruct care are un autocolant lipit și unul fără eticheta care conține soluție. Rezultatul este evident.
Foto: Hepta