Atac terorist la Berlin: Un camion a intrat în mulţime. Bilanţul victimelor s-a mărit

Actualitate / 20.12.2016

Cel puţin 12 persoane au murit luni seară, iar alte 48 au fost rănite după ce un individ a intrat aparent intenţionat cu un camion într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfăşurat în Berlin, afirmă surse citate de presa germană.

UPDATE 23.08: Statul islamic a revendicat atacul de la Berlin. Organizaţia teroristă a revendicat pe Twitter atacul de la Berlin, relatează Washington Post, citând conturi ale jihadiştilor. UPDATE 22.50: Poliţia germană a anunţat că a arestat un suspect în legătură cu atacul de la Berlin, relatează Associated Press, citată de News.ro, precizând că ar fi vorba despre şoferul camionului care a intrat în mulţime.

Deocamdată nu există detalii despre el. Anterior, presa a scris că vehiculul folosit avea numere de înmatriculare poloneze, dar informaţia nu a fost confirmată.


Potrivit Reuters, care citează un purtător de cuvânt al poliţiei, o altă persoană aflată în cabină a murit în accident.Un bărbat aflat în camionul care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung.

Poliţia a deschis focul spre camionul care a intrat în mulţimea de oameni cu viteză mare. Unul dintre indivizii aflaţi în cabină a fost împuşcat mortal. Conform unor surse, şoferul a reuşit să fugă, fiind căutat activ de autorităţile germane."Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite în atac", a transmis Poliţia prin Twitter, potrivit site-ului N24.de citat de
Mediafax.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro