Din cercetare nu au făcut parte sucurile de fructe naturale stoarse în întregime, menționează AFP
Estimările de consum s-au făcut pornind de la 62 de anchete alimentare efectuate asupra unui număr de 61.1971 de persoane, între anii 1980 și 2010, în 51 de țări. Cercetătorii au estimat, de asemenea, cantitățile de zahăr disponibile la nivel național din 187 de țări și au făcut o corelare cu frecvența cazurilor de diabet zaharat, de boli cardiovasculare și de cancer în diferite regiuni geografice și la diferite populații.


Impactul consumului de sucuri și alte băuturi dulci asupra mortalității variază semnificativ între diferitele populații, de la o rată de mai puțin de un procent în Japonia, la vârsta de peste 65 de ani, la una de 30% la mexicanii sub 45 de ani.

Printre cele 20 de țări cele mai populate, Mexicul a avut în perioada studiului cea mai mare rată a mortalității atribuite de cercetători consumului de băuturi carbogazoase și alte băuturi dulci, cu 405 decese la un milion de adulți sau 24.000 de decese pe an. Statele Unite au fost pe locul al doilea, cu 125 de decese anual la un milion de adulți sau 25.000 de decese pe an.


Aproximativ 76% din decesele legate de consumul de sucuri și de alte băuturi dulci au fost înregistrate în țările cu venituri mici și medii.

În total, proporția de tineri adulți cu boli cronice cum ar fi diabetul atribuite băuturilor carbogazoase și altor băuturi dulci a fost mai mare decât la persoanele în vârstă, relevă studiul citat de AFP.


Foto: Hepta, AFP/Mediafax
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro