Omul sfințește locul. Lucru care se adeverește încă o dată după ce un bărbat a transformat un loc pustiu și arid într-un colț paradisiac.
Insula indiană Majuli este cel mai mare banc de nisip situat pe un râu, dar în ultimii 70 de ani și-a pierdut jumătate din suprafață din cauza eroziunii. Potrivit unor estimări, în următorii 20 de ani ar putea să dispară și cealaltă jumătate. Întrucât multe așezări și-au construit diguri pentru a se proteja de inundații în timpul musonului, apa fluviului Brahmaputra mușcă din insula Majuli, reducându-i dimensiunile, scrie site-ul WetPaint.
Din 1991 și până astăzi, 35 de sate au fost inundate. Autoritățile din India au făcut eforturi pentru a salva insula care părea sortită să dispară. Și ar fi fost pierdută dacă n-ar fi existat un om care iubește această bucată de pământ și care și-a propus să o salveze.
Majuli este casa lui Padma Shri Jadav "Molai" Payeng. După ce a găsit șerpi morți din cauza căldurii care usca solul după ce apele se retrăgeau, el a început în 1979 să planteze în fiecare zi câte un copac pe insulă. Timp de 39 de ani, zi de zi! Cu totul, Padma Shri a plantat singur 550 de hectare de pădure, o suprafață mai mare decât Central Park din New York. Astăzi, multe animale, printre care rinoceri, tigri și elefanți, sălășluiesc pe insulă.
Povestea celebrului activist ecologist indian și lucrător forestier a fost prezentată și într-un documentar, iar oamenii din toată lumea sunt impresionați de exemplul său de voință.
În fine, Aaron Anil Dass este de părere că toți am putea face puțin din ceea ce a reușit Jadav Payeng: "Ce bine ar fi dacă mai mulți oameni din orașe ar adopta acest obicei, ar folosi mai puțin plastic, sticle și caserole și ar refuza uciderea rechinilor și exploatarea fildeșului"