Stephen Hawking s-a căsătorit cu Jane Wilde în 1965 şi au avut trei copii
"Scopul meu este simplu. Este completa înţelegere a universului, de ce este cum este şi de ce există", a spus el la un moment dat.

Renumit pe plan mondial pentru contribuţiile sale la domeniul fizicii teoretice, Stephen Hawking este autorul volumului "Scurtă istorie a timpului", una dintre cele mai de succes cărţi din literatura ştiinţifică. El a fost şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton.


Stephen Hawking s-a căsătorit cu Jane Wilde în 1965, iar împreună au avut trei copii. Cuplul s-a despărţit după 25 de ani, iar el s-a căsătorit cu asistenta sa Elaine Mason, însă mariajul s-a destrămat după ce el a fost acuzat de abuz.

Povestea de dragoste dintre Hawking şi Wilde a fost transpusă în filmul "The Theory of Everything", din 2014, care i-a adus actorului britanic Eddie Redmayne un trofeu Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol principal". Hawking a declarat că au fost mai multe momente când, vizionând filmul, avea senzaţia că se vede pe el însuşi în acele imagini.


Omul de ştiinţă a fost şi subiectul unui documentar, "Hawking", în care vorbeşte despre propria viaţă: "Pentru că fiecare zi poate fi ultima pentru mine, vreau să profit de fiecare minut", a spus el.


Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro